清风客 发表于 2005-5-11 10:39:00

[转帖]色欲都市――广州版(MP3)

<TABLE cellSpacing=1 cellPadding=4 width="98%" align=center border=0>

<TR>
<TD class=netsh_td_bordercolor vAlign=top width=120 rowSpan=2></TD>
<TD class=netsh_td_bordercolor vAlign=top colSpan=2></TD></TR>
<TR>
<TD class=netsh_td_bordercolor vAlign=top colSpan=2>
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" align=center border=0>

<TR>
<TD>
<DIV>
<P>
<OBJECT><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM><PARAM></OBJECT><BR><INPUT> </P>
<P>歌词:  <BR><BR>广州 广州人 个个都系甘频林<BR><BR>返工返学 赶车赶船 无得停 停唔到 <BR>因为呢度 系广州<BR><BR>生活节奏快快快快到我几乎 都跟唔到<BR><BR>北京路 上下九 果度好多街铺 <BR>卖衫卖裤卖鞋乜都有得卖<BR><BR>几旧水一件JJ阿妈咪仲要系A货 <BR>你话流野老细仲问你 你又究竟识5识货<BR><BR>几十蚊一只LV 但系上面印住既系LC <BR>问你死唔死<BR><BR>天河城 新大新 D服务认真好<BR>距地有3包 包唔退 包唔换 包激死你<BR><BR>中华广场 地王广场 <BR>呢度果D靓子条紧既系咪街舞 <BR>D清洁阿姨多谢你地今日个地下又唔使扫<BR><BR>仲有一个奇观就系公共汽车 <BR>几十人逼到实一实司机都继续开门 <BR>上得一个得一个 完全无想过后面D人噶喔 <BR>出面20几度入面30几度 <BR>几十人企系度 十几人坐系度 <BR><BR>司机依然都系当你地无到 <BR>依然关开抽风 关开空调 <BR>睇吓你帮人几时死系度<BR><BR>车上面乜人都有 有人随地涂痰 <BR>有人拿住个交袋系度呕 <BR><BR>前面个妈咪抱住个仔拿高件衫系度喂奶 <BR><BR>后面有两个学生讲紧个老师又系度抄虾拆蟹<BR><BR>右面果几个师奶话前果期开21 今期一定开37<BR><BR>左面个北佬最离谱 拿住把戒刀系甘界 <BR><BR>界到距面个果个条裤都烂晒 <BR><BR>乜都偷晒 乜都无晒<BR><BR>正所谓不到长城非好汉 <BR>黎到广州无俾人偷过抢过 又点算黎过广州<BR><BR>广州 广州人 个个都系甘频林<BR><BR>返工返学 赶车赶船 无得停 停唔到 <BR>因为呢度 系广州<BR><BR>生活节奏快快快快到我几乎 都跟唔到<BR><BR>我地广州仔几时都无话失威 <BR>无钱都仲要扮宽佬 打肿快面我又扮肥佬<BR><BR>去蒲唱K我都索两行对返两粒<BR>能猜善饮无得挥 拖住两件猪扒出街好鬼威<BR><BR>广州女仔大胆肩开放 <BR>件衫D布有甘少就得甘少 条群有甘短得甘短 <BR><BR>上床拿住只雪批系甘吮系甘吮<BR>晚晚去蒲都话要饮醉随便稳个男人睡一睡<BR><BR>广州人<BR>仲有一个爱好无论系男定系女由13岁到63岁 <BR><BR>都系甘中意吹水 35成群连党结队 落D吹水<BR><BR>其实都系等够钟啪两粒 送一送 <BR><BR>一个二十几岁既靓仔<BR>揽住一个四十几岁既啊姨 博命摇 博命HI <BR><BR><BR>HI HI HI出一个新时代 <BR>什么时代就是卖鸡卖鸭的生活时代<BR><BR><BR>新时代 新广州 一个大都市 <BR>但系有好多呢D不正常既事<BR><BR>我唔讲你都唔知<BR>广州原来系一个甘样既城市 <BR><BR>我讲既只系坏既一面 <BR>好既一面等我见到先话你知<BR><BR><BR>广州广州广州 广州人 个个都系甘频林<BR><BR>返工返学 赶车赶船 无得停 停唔到 <BR>因为呢度 系广州<BR><BR>生活节奏快快快到我几乎 都跟唔到</P></DIV></TD></TR></TABLE></TD></TR></TABLE>

bbc 发表于 2005-5-11 10:49:00

终于知道花城的含义了

黄连山 发表于 2005-5-11 12:16:00

<P>看比听的累,传音频上来喂。</P>

游过。。 发表于 2005-8-10 10:53:00

<P><FONT size=5>可惜白话我不懂!</FONT></P>
<P><FONT size=5>广州----是什么样的一个城市??</FONT></P>

三寒四温 发表于 2005-8-10 11:41:00

OH...  我挺喜欢看那四个女人的生活的。

游过。。 发表于 2005-8-10 11:50:00

<FONT size=4>楼上的,帮我翻译一下行不?</FONT>
页: [1]
查看完整版本: [转帖]色欲都市――广州版(MP3)